De kracht van een bedrijfsfilm

Waarom je een bedrijfsfilm moet maken

Mocht je nog twijfelen om een bedrijfsfilm te laten maken, dan helpen we je even een handje. Er zijn namelijk veel argumenten om een bedrijfsvideo te laten maken. Een bedrijfsfilm is een zeer krachtig middel dat je online goed kunt inzetten. De onderstaande punten zijn nog maar enkelen argumenten maar de belangrijkste punten om een video te laten maken.

  • De inzet van een bedrijfsfilm draagt bij aan een hogere ranking in Google. Zoekmachines zoals Google houden namelijk van een goede mix content. Tekst, afbeeldingen en video zijn daarom van groot belang voor je website zodat deze een hogere waarde krijgt. En uiteindelijk zal resulteren in een hogere ranking in de zoekmachines.
  • Onderschat de kracht van een bedrijfsvideo niet. Een bedrijfsvideo kan verschillende functies Via film kun je mensen informeren over de diensten en producten van je bedrijf. In een bedrijfsfilm kun je de passie van je bedrijf beter en sneller in beeld brengen dan met tekst of foto’s. Hierdoor kun je mensen beter tot actie bewegen.
  • Video valt op. Droge informatie kunnen we op een pakkende manier in beeld brengen.

Het menselijk brein werkt effectiever wanneer informatie wordt beoordeeld op een visuele manier in plaats van een presentatie in cijfers en woorden. Mensen onthouden meer informatie wanneer ze die hebben binnen gekregen via visuele tools.

Daarnaast worden bedrijfsfilms vaak tot het eind gekeken. Op deze manier breng je de boodschap die je wilt overbrengen effectiever bij de kijker terecht komt.

  • Door middel van video kun je jouw merk en bedrijf beter onderscheiden van de concurrent.

Een bedrijfsfilm kun je laten maken voor alleen de website. Maar het mooie aan film is juist dat het inzetbaar is voor meerdere online media zoals Facebook. Hierdoor creëer je meer engagement op social media