Bedrijfsvideo laten maken: jouw bedrijf op de kaart met video

Bezoekers spenderen 2,5 keer meer tijd op pagina’s mét video, dan pagina’s zonder video. Daarbij blijft video beter hangen bij de kijker, en wordt dit beter onthouden dan informatie in vorm van tekst. Het is dan ook niet gek om te bedenken dat een bedrijfsvideo laten maken veel voordelen met zich meebrengt. Welke dat zijn, dat leggen we je graag uit.

Professionele bedrijfsvideo

Een professionele bedrijfsvideo werft en behoudt klanten. Mensen houden van een goed verhaal. We voelen graag andermans emotie en verplaatsen ons in een korte tijd in een andere wereld. Herkenning of bewondering zijn triggers die jou als kijker de video af laat spelen.

Om dit om te zetten in sales kun je een bedrijfsvideo gebruiken. Hoe je dit doet en met welke doeleinden lees je hier.

Een bedrijfsvideo laten maken door Movus

Zet bedrijfsvideo in voor jouw product of dienst

Denk je eraan om een bedrijfsvideo te laten maken? Vraag jezelf dan het volgende af: Waarom zet je een bedrijfsvideo in? Wie wil je bereiken? En wat wil je dat zij zien?

Laat zien wie je bent

Een professionele bedrijfsvideo is perfect om jouw lead of klant een beeld te geven van jouw organisatie en identiteit. Ook werkt het perfect als video voor jouw product of dienst. Laat jouw personeel voorkomen in de video, dit zorgt transparantie voor vertrouwen.

Stel: jouw bedrijf maakt lederen tassen die met de hand gemaakt worden – dan wil je dit ambachtelijk werk tot in detailniveau laten zien naar jouw doelgroep. Je wilt ze meenemen in het gehele proces van stuk leer naar tas. Zo wil je laten zien hoe het leder geselecteerd wordt en welk gereedschap gebruikt wordt om dit product te bewerken. Neem de kijker mee in het productieproces en bindt hen aan jouw bedrijf. 

Hoe doe jij wat je doet?

Ditzelfde geldt voor diensten. Zit jouw bedrijf in de schoonmaakbranche en houden zij bedrijfspanden schoon en hygiënisch? Laat dan zien hoe jouw werknemers overdags en ‘s avonds te werk gaan. Geef de kijker een beeld van hetgeen wat hij normaal gesproken niet ziet. Achter elk product of dienst zit een verhaal dat verteld mag worden.

Wil je jouw bedrijfsidentiteit in een film? Lees dan ook over waar je aan moet denken bij het maken van een goede bedrijfsfilm.

 

Wat levert een bedrijfsvideo mij op?

Een professionele bedrijfsvideo kan er leuk uitzien, maar het moet ook iets opleveren. Meten is weten, dus het is altijd wel handig om cijfers bij de hand te hebben.

 • 54% van de consumenten ziet graag meer video content van een merk of bedrijf die zij volgen.
 • 88% van de video marketeers zijn tevreden over de ROI (return on investment) van hun social media investeringen met video marketing.
 • 8 uit de 10 mensen hebben software of een app gekocht na het bekijken van een video van het bedrijf.
 • Een boodschap in een video wordt voor 95% onthouden, dit ten opzichte van tekst – dat slechts voor 10% wordt onthouden.
 • Video verhoogt organisch zoekverkeer op een website met 157%


Kortom een bedrijfsvideo kan veel opleveren voor jouw organisatie. Het zorgt voor binding met je klanten. 

 

Wat kost een bedrijfsfilm laten maken?

De tarieven van een bedrijfsfilm zijn geheel afhankelijk van de wensen. Het concept zal bepalend zijn voor de kosten die een bedrijfsfilm met zich meebrengt. Binnen elk budget is er een productie te realiseren, dus ontdek vooral de mogelijkheden hierin.
Dit zijn de factoren die invloed hebben op de kosten van een bedrijfsfilm:

 • Het aantal filmdagen
 • Materiaal
 • De set
 • Inzetten professionals
 • Inzetten modellen
 • Montage uren of dagen

Ben je benieuwd wat een bedrijfsvideo kan kosten voor jouw bedrijf? Neem gerust vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek:
Neem contact op

 

Een bedrijfsvideo door Movus. Dit is waarom:

Statistieken zijn leuk, maar om jouw doel te bereiken is meer nodig dan een goed idee – vinden wij. Het meest belangrijk is dat de doelgroep juist is gedefinieerd, de juiste boodschap wordt gecommuniceerd, de juiste sfeer wordt gecreëerd en de doelgroep wordt getriggerd. Het klinkt makkelijk, maar tegelijkertijd is het zo moeilijk. In dit proces zijn er veel details die fout kunnen gaan. 

Om dit proces goed te laten verlopen schuiven wij bij jouw bedrijf aan tafel. Tijdens een strategische sessie halen we alles naar boven wat nodig is om een succesvolle bedrijfsvideo te produceren. Uit deze sessie halen we alle belangrijke informatie om een sterk concept neer te zetten. Op basis van dit concept kijken we samen verder hoe we het nog beter kunnen maken. We nemen jullie mee tijdens dit proces om te zorgen dat alle details besproken worden. De details maken uiteindelijk het verschil tussen een bedrijfsvideo en een unieke bedrijfsvideo. Het is een weerspiegeling van je bedrijfs DNA.

Verschillende kanalen

Naast de boodschap en het doel kijken we ook naar de kanalen die gebruikt worden om de video te verspreiden. Dit zal grotendeels afhankelijk zijn van je doelgroep. Waar bevindt deze zich op het internet?

Concluderen we dat de video verspreid wordt via social media, dan is er een ander beeldformaat nodig om het meeste uit de kijkervaring te halen. De duur en het verloop van de video kan hierin ook verschillen.

Er komt dus meer kijken dan alleen een video die iets laat zien. Daarom zijn wij er als video specialist om vanuit onze ervaring te adviseren. Wil je graag nog meer lezen over het proces van een video maken? Lees dan meer over videoproducties.

Dus een bedrijfsvideo laten maken is een goede zet voor je bedrijf maar wil je ook dat deze het gewenste effect heeft? Neem nu contact op, wij zorgen dat je bedrijfsvideo effectief en doeltreffend is.

Wil je meer weten over onze aanpak bij het maken van een bedrijfsfilm?

 

Let us move you!

Dus een bedrijfsvideo laten maken is een goede zet voor je bedrijf maar wil je ook dat deze het gewenste effect heeft? Neem vrijblijvend contact op, wij zorgen dat jouw bedrijfsvideo effectief en doeltreffend is.