Recruitment video Entrea Lindenhout

Populair : recruitment video’s voor de werving van personeel

Recruitment video’s worden steeds populairder en wellicht denk je er ook over na om hiermee aan de slag te gaan. Net als bij elke video geldt dat je goed na moet denken over wat het doel van de video is en welke boodschap je wilt overbrengen. Een recruitment video kan namelijk heel aantrekkelijk zijn, maar als de inhoud niet goed is, zorgt het er juist voor dat mensen afhaken. Ook hier geldt weer dat content het allerbelangrijkst is. Een aantal dingen om over na te denken:

Waar publiceer je je video?

Social media leent zich uitstekend voor recruitment video. Je doelgroep is daar goed te bereiken en mensen zijn gewend aan het kijken van video’s op social media. Is dit je belangrijkste kanaal voor de verspreiding van je video? Dan moet je goed letten op de duur en het formaat van je video. Een verticale en korte versie van je recruitment video trekt op social media de meeste aandacht en stimuleert kijkers om de uitgebreidere langere versie te bekijken. Deze laatste plaats je bijvoorbeeld op je website.

Recruitment video als bedrijfsfilm

Sommige recruitment video’s dienen ook als bedrijfsfilm. Veel werkzoekenden willen graag weten in wat voor bedrijfscultuur ze terecht komen. Als er al humor uit de video blijkt, krijgen zij de indruk dat er binnen het bedrijf ook ruimte is om een grapje te maken. Een goed voorbeeld hiervan is de recruitment video van SodaStream.

Recruitment video van SodaStream

Deze video geeft in ieder geval de indruk dat er binnen Sodastream veel gelachen wordt, toch? Denk er dus over na of je iets van je bedrijfscultuur in je recruitment video wil laten zien of dat je deze voornamelijk richt op een bepaalde functie en het type nieuwe collega dat je zoekt.

Vlogs

Wat je de afgelopen jaren ook veel ziet zijn vlogs vanuit een bepaalde functie. Dit is een goede manier om inhoudelijk te laten zien wat een functie inhoudt. Laat bijvoorbeeld zien hoe de werkdag of werkweek van een medewerker met dezelfde functie eruit ziet of in welk team iemand terecht komt. Een goed voorbeeld is de vlog van de Hogeschool van Amsterdam.

Recruitmentvlog van Hogeschool van Amsterdam

Authenticiteit

Welke vorm je ook kiest, authenticiteit is belangrijk. Als je concept er niet om vraagt om een acteur te gebruiken, vermijd dit dan ook. Door je eigen personeel in te zetten in de film kom je veel authentieker over. Als zij geloven in het bedrijf en trots zijn op hun werkgever, zie je dit zeker ook op camera terug. Zij vertellen het verhaal namelijk zoals het is. Daarnaast biedt dit het extra voordeel dat potentiële werkzoekenden zo meteen een indruk krijgen van hun potentiële nieuwe collega’s.

De keuze tussen een algemene recruitment video of een die zich focust op een specifieke functie of vacature is dus belangrijk. Voor Entrea Lindenhout maakten wij een algemene video waarin we juist de kwaliteiten die zij zoeken in al hun personeel naar voren haalden: