fiksfilm gastblog

Video of animatie?

Video’s laten maken ter versterking van interne of externe communicatie of branding is altijd een goed idee. De term ‘video’ klinkt vrij eenvoudig, maar er zijn tal van soorten video’s. Iedere video heeft zijn eigen kwaliteiten en voordelen. Als advocaat van de duivel ben ik door MOVUS gevraagd een gastblog te schrijven het gebruik van animatie video’s.

Over animatiestudio Fiks Film

Met Fiks Film produceren wij animatie video’s. Wij produceren geen live video’s, 360-graden video’s, eventregistraties of andere filmproducten die je niet vanaf je computer en tekentafel kunt maken. De reden daarvoor is dat onze passie bij het illustreren en animeren ligt. Het in de weer zijn met (digitaal) potlood en papier en het kunnen afwijken van de werkelijkheid. Onze passie ligt bij het creëren van iets moois, waar er eerst nog helemaal niets was.

Als kantoorgenoot van MOVUS moet ik natuurlijk wel zeggen dat geschoten video’s, zoals MOVUS die produceert, zeker niet onderdoen voor een goede animatieproductie. De videoproducten die MOVUS maakt zijn van hoge kwaliteit en hebben mij al meer dan eens weten te raken. Als je onderstaande productie van Movus bekijkt, kun je ook niet anders dan dit ontzettend tof vinden.

Animatie of geschoten video?

Er valt heel veel over de vergelijking tussen animatie en geschoten video te zeggen. Wat zijn de directe kosten én wat zijn de indirecte kosten (uren-investering) van een videoproductie?
Wat is de productietijd? Welke look en feel sluit het beste aan bij een doelgroep, organisatie of boodschap?

Als advocaat van de duivel zal ik natuurlijk altijd animatie video’s proberen te verkopen ten kosten van live video. Echter, kan ik zeker gevallen benoemen waarin het product van MOVUS een stapje voor heeft op animaties. Heb jij bijvoorbeeld ooit wel eens een eventregistratie geanimeerd? Daarnaast lenen simpelweg niet alle producten, diensten en organisaties zich voor animatie.

Het gaat erom dat jij als opdrachtgever een goed gevoel hebt bij jouw keuze. Het gaat erom dat jij je fijn voelt bij een video of animatie.
Soms is het om het even. Soms zal de keuze makkelijker gemaakt zijn.