Betekenisvol werk

Radboudumc vacaturecampagne

Het Radboudumc is een academisch ziekenhuis dat in Nijmegen gevestigd is.
In het academisch ziekenhuis werken meer dan 11.000 medewerkers. Daardoor is er altijd wel vraag naar personeel bij het Radboudumc.

In de huidige markt is het steeds uitdagender om (geschikt) personeel te vinden. Vanuit het Radboudumc is er al een arbeidscommunicatie afdeling die hier zich mee bezig houdt en ook het idee om meer gebruik te maken van video.
Samen met Onyourline zetten zij de online campagnes op voor de vacatures. Movus is ingeschakeld om de vacaturevideo’s te schieten.
Voor Radboudumc in samenwerking met Onyourline zijn er diverse video’s geproduceerd.

Voor de campagnes was er ook de vraag om de vacaturevideo’s in verschillende formaten te maken omdat er ook veel bezoekers zijn die het bekijken via de telefoon.
Vanwege die vraag hebben wij ook verticale en vierkante formaten gemaakt van de vacaturevideo’s zodat deze meer opvallen bij de kijkers als ze het voorbij zien komen op hun telefoon.
Voor de verpleegafdeling is er een vast format gehanteerd zodat deze altijd hetzelfde stijl behouden en deze worden voornamelijk ingezet om mensen door te laten klikken naar de vacature.

Per afdeling wordt er zelfstandig besloten of er video wordt ingezet.
Bij de vraag of het dan ook het ook effectief is wordt er dan naar de aantal weergaven gekeken in Google Analytics omdat dit laat zien dat video echt effectief is en de kosten het waard zijn.

Zo kan vanuit arbeidscommunicatie en Onyourline ook onderbouwd worden dat het de investering waard is om vacaturevideo’s te laten maken.

Hieronder een screenshot van hun eigen dashboard hoe de video impact heeft op hun paginaweergaven van de vacatures.

 

Ook in opdracht van Radboudumc zijn er inhoudelijke vacaturevideo’s gemaakt die functie specifiek zijn.
Deze video’s worden ingezet om de kijker een idee te geven over de functie zelf en wat ze kunnen verwachten. Ook deze video’s hebben een positieve invloed op de vacatures.

 

Interesse in een vrijblijvende kennismakingsafspraak? Let us move you!

Neem contact op