Progressieve Supranucleaire Parese

Parkinson op Maat - PSP

Parkinson op Maat – PSP studie

Voor het andere onderzoek van Parkinson op Maat heeft Movus al een wervingsfilm ontwikkeld voor de studie De Novo. Voor de progressievere vorm van Parkinson is het Radboudumc ook op zoek naar vrijwilligers die hun kunnen helpen met het onderzoek. De PSP-studie wil een cruciale bijdrage leveren door nieuwe objectieve graadmeters te ontwikkelen. Hiermee kan de ernst van de ziekte PSP heel nauwkeurig in getal en maat worden uitgedrukt.

 

De diagnose PSP is soms lastig doordat de symptomen deels kunnen lijken op de ‘klassieke’ ziekte van Parkinson. In deze studie worden objectieve graadmeters ontwikkeld voor de ziekte PSP, zodat de diagnose sneller gesteld kan worden en de ernst van de ziekte nauwkeurig kan worden uitgedrukt. Voor de uitvoering van het onderzoek is het Radboudumc daarom op zoek naar deelnemers.

De vraag was om een wervingsfilm te maken die het Radboudumc online kan inzettten. Het idee was om de film een hoopvolle toon te geven ondanks dat het een vervelende ziekte is. Daarom vonden wij het belangrijk om het persoonlijk te maken voor herkenning in combinatie met het wetenschappelijke verhaal van hoofdonderzoeker Bas Bloem. Door herkenning te creëren kan de kijker zich beter inleven en de aandacht vastgehouden worden zodat de boodschap overkomt.

Interesse in een vrijblijvende kennismakingsafspraak? Let us move you!

Neem contact op