Parkinson op Maat

De Novo

Parkinson op Maat – De Novo

Het Radboudumc is gestart met het onderzoek Parkinson Op Maat De Novo. Aanleiding voor dit onderzoek is dat de ziekte van Parkinson erg ingewikkeld is en dat de uiteenlopende symptomen voor iedereen anders zijn. Op dit moment begrijpen artsen nog niet wat deze grote verschillen veroorzaakt. Dit maakt het lastig om te voorspellen hoe de ziekte zich ontwikkelt en om per persoon de beste behandeling te bepalen.

Om goed onderzoek te kunnen doen, is het belangrijk om een goede graadmeter te hebben die de ziekte van Parkinson betrouwbaar meet. Tot nu toe meet een neuroloog of onderzoeker Parkinson door middel van testen in de spreekkamer. Maar uit onderzoek blijkt dat deze manier van meten niet betrouwbaar genoeg is. Dat komt doordat het een momentopname is, de beoordeling per arts of onderzoeker kan verschillen (subjectief) en doordat de beoordeling in het ziekenhuis plaatsvindt in plaats van thuis.

Deze verschillen vormen een groot probleem in het bepalen van de toekomst van mensen met de ziekte van Parkinson. Om dit op te lossen wil Parkinson Op Maat De Novo een nieuwe objectieve manier ontwikkelen om Parkinson te meten. Hierbij  gaan ze als het ware op zoek naar de gouden graadmeter voor Parkinson. Voor het opzetten van zo’n graadmeter is het ziekenhuis op zoek naar mensen die de ziekte van Parkinson hebben, geen medicatie gebruiken én mee willen werken aan het onderzoek.

Wij maakten een wervingsfilm die het Radboudumc online inzet om meer deelnemers voor het onderzoek te werven. Ondanks dat het een nare ziekte is wilden we de toon in de film hoopvol houden. Want uiteindelijk is het natuurlijk heel positief om stappen te maken in het verbeteren van de behandeling van de ziekte van Parkinson. Daarom vonden wij het belangrijk om de motivatie van huidige deelnemers te belichten in combinatie met het wetenschappelijke verhaal van hoofdonderzoeker Bas Bloem. En bovenal moest de film persoonlijk aanvoelen en mensen uitnodigen om aan te sluiten bij het onderzoek.

Interesse in een vrijblijvende kennismakingsafspraak? Let us move you!

Neem contact op