Filmtechnieken CGI verberg zwangerschap Wonder Woman Gal Gadot e1588247797704

Een ode aan alle moeders

Moeders zijn onze helden. Eigenlijk verdienen ze elke dag wel een applausje voor al het harde werk dat zij verrichten. Op dezelfde dag zijn ze thuis, naast hun baan, namelijk verpleger, schoonmaker én manager. En daarbij blijven ze ook nog eens iedereen volop liefde geven. Maar het harde werken begint al vanaf de zwangerschap. Ook dat is hard werken; het normale (werkende) leven gaat door terwijl er van alles in en om je heen verandert.

Ook in filmland buffelen aanstaande moeders gewoon door. Zwanger of niet. The show must go on. Maar zo’n zwangerschap komt niet altijd handig uit in het verhaal van een film of serie. Een dikke buik past natuurlijk niet altijd even lekker in een script. Maar toch spelen zwangere actrices vaker in series en films dan je denkt. En dat zonder dat jij het doorhebt. Er zijn namelijk handige trucs om dat te verbergen. Waarschijnlijk heb je van de volgende dames nooit geweten dat ze zwanger waren tijdens de opnames.

Is het je bijvoorbeeld ooit opgevallen dat Julie Bowen in de eerste aflevering van ‘Modern Family’ zwanger was? Tijdens de gehele eerste aflevering van ‘Modern Family’ heeft haar karakter Claire  iets voor haar buik. Van een simpel kussen tot een wasmand of een tafel.

Of viel het je ooit op dat Alyson Hannigan een groot deel van de afleveringen van seizoen 4 van ‘How I Met You Mother’ een object voor haar buik had?

Verberg zwangerschap in film HIMYM Alyson Hannigan

Alleen bij de laatste aflevering van dat seizoen laten ze haar ronde zwangere buik zien. Daar haken de scriptschrijvers in op haar zwangerschap en weten ze de buik te verpakken in een grap waarbij ze teveel hotdogs heeft gegeten.

Wanneer een zwangerschap dus niet goed in het verhaal past, kiezen de makers er vaak voor om deze te verbergen op beeld. Een object voor de zwangere buik houden is dan een van de goedkoopste en simpelste manieren om dit te doen.

Voor de film ‘Wonder Woman’ was dit alleen geen optie door alle actiescènes. Actrice Gal Gadot was tijdens het maken van deze film zelfs al 5 maanden zwanger. Om haar zwangerschap te verbergen, pasten ze een veel intensievere en duurdere techniek toe. Ze toverden haar buik namelijk weg door middel van CGI (computer-generated imagery). De beelden hebben ze dus later aangepast door digitale animatie toe te passen op haar buik.

Je ziet dus dat het veel vaker voorkomt dan je in de gaten hebt. Misschien dat het je voortaan met bovenstaande weetjes wat vaker opvalt. En wat een bikkels zijn het he? Hulde aan deze en alle andere vrouwen die tijdens hun zwangerschap gewoon stoer door gingen.