Mooi Leven

Provincie Overijssel

‘Het hebben van een mooie tuin is leuk, maar het kost me wel veel werk en tijd.’ Maar is dat ook echt zo? Om deze reden hebben veel mensen een vrij simpele tuin. Een die weinig onderhoud vergt. Dat resulteert al snel in een tuin vol tegels. Wat natuurlijk makkelijk is, maar niet erg duurzaam of milieuvriendelijk. En eigenlijk ook best ongezellig…

De Provincie Overijssel wilde hier graag verandering in zien. In een tuin die rijk is aan beplanting zoals bomen, planten en gras neemt de bodem veel regenwater op. En fauna zoals vogels en insecten hebben een betere kans op overleven.

Samen met SHIFT Gedragsverandering is de campagne ‘Mooi leven’ opgezet om meer groen in de tuin te stimuleren. Onderdeel van deze campagne was een zesdelige social videocampagne. Voor het eerste thema hebben wij 3 video’s geproduceerd die als doel hebben om interesse te wekken van de doelgroep.

Een van de kenmerken van deze doelgroep is dat ze familie hoog in hun vaandel hebben staan. Ze geloven dat een tuin heel veel werk is en zien er ook niet de meerwaarde van in om meer groen in de tuin te hebben. Om hen te inspireren zijn de eerste 3 video’s gefocust op het gezinsleven in de natuur. Want natuur kan je veel plezier en gezelligheid brengen, dat is de boodschap.

 

Het tweede thema is het omdraaien van de overtuiging dat het hebben van een tuin veel tijd kost omdat hij onderhoud vergt. Een van de activiteiten waar de doelgroep tegenop ziet is het ‘winterklaar maken van de tuin. En dit is eigenlijk helemaal niet nodig. Het is zelfs beter voor de grond en de diertjes om bladeren te laten liggen. En dat betekend ook meer tijd over voor het gezin.

Interesse in een vrijblijvende kennismakingsafspraak? Let us move you!

Neem contact op