Videoproductie voor jouw bedrijfsvideo

Ben je van plan om een videoproductie te laten maken? En zou je nou willen weten hoe dat in zijn werk gaat. Nou dan gaan we je dat even haarfijn vertellen. Zodat je weet wat je kan verwachten als je een bedrijfsfilm, promotiefilm of branding film wil laten maken.

Een videoproductie laten maken

Online zien we veel bedrijfsfilms en promotiefilms langskomen. We krijgen dan ook vaak de vraag hoe een videoproductie in elkaar zit. Dat vinden we erg logisch, daarom willen we hier uitleg over geven. Denk je erover na om een video te laten maken? Lees dan hier wat je kunt verwachten. 

3 fases van videoproductie

Binnen een videoproductie heb je te maken met 3 fases;

  • Pre-productie
  • Productie
  • Post-productie

Wij nemen je mee in de stappen die nodig zijn om een videoproductie te laten maken                                                          Neem vrijblijvend contact op

 

Fase 1 van videoproductie: Pre-productie

Binnen de pre-productie valt al het voorbereidende werk voor we gaan filmen. Dus denk hierbij aan strategie en conceptontwikkeling. 

Strategie bepalen

Tijdens deze fase gaan we eerst samen uitdiepen wie de doelgroep is. Waar staat je organisatie eigenlijk voor? Welke sfeer en gevoel willen jullie bij de klant achterlaten? Wat is het doel van de bedrijfsfilm of promotiefilm? Dat zijn allemaal vragen die aan de orde komen in deze fase. 

videoproductie-laten-maken-Movus

Conceptontwikkeling

Vanuit daar hebben we een basis om een concept te gaan ontwikkelen. Met alle informatie en strategiebepaling van de stappen hiervoor komen wij met een concept dat past bij jullie bedrijf. Waarbij het doel en de doelgroep goed in de gaten wordt gehouden. Jullie verhaal verworven in een concept dat authentiek voelt. Deze stap is nog wel vrij abstract. Het concept blijft in deze stap nog een uitgewerkt idee op papier. En als er een voice-over zal gebruikt worden, dan wordt de voice-over tekst in deze stap uitgewerkt. Maar na goedkeuring van het concept gaan we het idee meer visueel maken. 

Storyboard

Als we eenmaal het concept hebben staan, dan maken we dit visueel door middel van een storyboard. Hierin zie je visueel hoe het verhaal verloopt. En aan de hand van voorbeelden geven we je een indruk van de stijl van de film. 

De juiste sfeer en boodschap overbrengen willen we extra impact geven door de juiste belichting en filmtechnieken toe te passen. Door dit te combineren zorgen wij ervoor dat het boodschap dit visueel ook overkomt naar de kijker. Dit zorgt ervoor dat het juiste gevoel wordt meegegeven en de kijker het af wilt kijken.

Voorbereiding productie

Tijdens de conceptontwikkeling houden wij al rekening met factoren zoals voice-over, eventuele acteurs, filmlocaties etc. Dit heeft namelijk veel invloed op het budget van de productie. Bij de conceptontwikkeling hebben we namelijk een goed inzicht over hoeveel de productie gaat kosten. En als er een bepaald budget ligt, dan kunnen wij ook een concept neerleggen dat financieel haalbaar is. 

Voor we beginnen met de productie dienen er dus verschillende dingen geregeld te worden.

  • Een filmdag plannen
  • Acteurs of figuranten. Voor veel bedrijfsfilms zijn dat jullie eigen medewerkers
  •  Filmlocaties
  •  Props die nodig zijn om een juiste sfeer op de filmset te creëren
  • Apparatuur. veel filmapparatuur bezitten wij zelf, maar voor sommige producties is er soms apparatuur nodig die gehuurd dient te worden
  • Kledingvoorschriften worden voor het filmen bepaald en doorgegeven aan de medewerkers of acteurs. 
  • Een visagist, maar voor de meeste producties volstaat wat bijwerken van de productieassistent. 

Een goede communicatie in deze fase is belangrijk om een productie dag soepel te laten verlopen.    

 

Fase 2 van videoproductie: Productie

Nu kunnen we dan eindelijk beginnen met het filmen zelf. Afhankelijk van de grootte van de productie zullen er meerdere mensen aanwezig zijn. Een regisseur/cameraman en producent zullen altijd aanwezig zijn. De productie wordt geleid door de producent en het filmen gaat onder leiding van de regisseur. 

Locatie film-klaarmaken

Eerst dient de filmlocatie film klaar te worden gemaakt. De duur hiervan ligt aan de locatie. Hoeveel dient er aangepast te worden aan de ruimte om deze geschikt te maken. Dus de filmlocatie mooi maken en sfeer geven voor het beeld door middel van props. Daarnaast zullen we met natuurlijk licht werken of lampen op zetten om meer diepte in het beeld te creëren. En niet te vergeten; de filmapparatuur die nodig zijn worden dan ook opgezet.

Let’s roll

Als de locatie en mensen klaar zijn dan kunnen we beginnen met filmen. De regisseur geeft instructies aan medewerkers, acteurs of figuranten om scènes goed op film te krijgen. Dat is voor veel klanten een spannende stap. Maar daarvoor zijn wij om dit allemaal in goede banen te leiden. Aan het einde van het filmen zullen wij alles opruimen en terugzetten zoals de locatie was. 

movus-Raymond

 

Fase 3 van videoproductie: Post-productie

Als al het filmen erop zit dan kunnen we over op de post-productie. In deze fase krijgt de film echt vorm. 

Voice-over 

Indien er een voice-over dient te worden ingesproken wordt dat vaak door een voice-over acteur gedaan. Het blijft een speciale skill die niet voor iedereen is weggelegd. Maar de tone-of-voice en het stemgeluid is heel bepalend voor de sfeer van een film. Deze zoeken wij in overleg met jullie uit. En met een duidelijke instructie van ons zal de voice-over dan ingesproken worden.

Montage

Al het filmmateriaal wordt in deze stap gemonteerd tot een goed lopend verhaal en film. Daarbij is tempo en transities tussen beelden ook heel belangrijk om de juiste toon en emotie over te brengen.

Muziek en sound design

Een film zonder muziek is net als een mens zonder ziel. Het zet de toon voor een film. Muziek kan op maat worden gemaakt, maar er kan ook gewerkt worden met stock muziek. Om de beelden kracht bij te zetten kan er gebruik worden gemaakt van sound design. Dat geeft een beeld toch meer beleving en je wordt meer meegevoerd in het verhaal.

Kleurbewerking

De laatste stap is de kleurbewerking. In sommige productie volstaat een simpele kleurbewerking. Terwijl het bij andere videoproducties een uitgebreide ‘colorgrading’ is. Hoe dan ook geeft de kleurbewerking meer sfeer en professionaliteit mee aan een film.

De synergie tussen al deze elementen (stappen in de post-productie) is heel belangrijk. Het tempo van de beelden hoeft maar een seconde te traag zijn om het hele gevoel en sfeer teniet te doen.

Na deze fase ontvangen jullie de eerste versie van de bedrijfsfilm, recruitment film of branding film. Dan verzamelen wij graag alle feedback om nog een laatste correctieronde te doen.

 

Videoproductie Nijmegen: samen sparren over jouw videoproductie

Dit klinkt natuurlijk allemaal heel veel. Maar het meeste gebeurt allemaal achter de schermen en merk je dus weinig van. Om tot een effectieve bedrijfsfilm te komen zijn veel van deze stappen belangrijk. Daar helpen wij graag bij.

Een keer vrijblijvend sparren over jouw ideeën? Laat het ons weten.