15875775 1164315533691020 9136933131373248512 n 17848915207132700

Waarom en hoe kan ik videocontent gebruiken? 10 redenen waarom en hoe.

Je weet vast wel dat videocontent belangrijk is. Maar het kan zijn dat je nog niet weet op welke manier je het wilt inzetten. Er zijn verschillende redenen waarom een bedrijf video content zou willen inzetten, hieronder zal ik een aantal van die redenen behandelen met voorbeelden:

Merkbekendheid

  1. Om de merkbekendheid te vergroten: Door video te gebruiken, kan een bedrijf zich onderscheiden van de concurrentie en de aandacht vestigen op het merk. Dit kan bijvoorbeeld door middel van humoristische video’s, educatieve video’s of video’s met een emotionele boodschap. Een voorbeeld van een bedrijf dat succesvol gebruikmaakt van video voor merkbekendheid is Dollar Shave Club. In hun bekende video uit 2012, die meer dan 25 miljoen keer is bekeken, gebruikt het bedrijf humor om hun product te presenteren en tegelijkertijd hun merknaam te vestigen.

Verkoopproces

  1. Het verkoopproces te versnellen: Video’s kunnen helpen om het verkoopproces te versnellen door middel van productdemonstraties, klantgetuigenissen en videosell sheets (korte video’s met informatie over een product of dienst). Een voorbeeld van een bedrijf dat videosell sheets gebruikt is HubSpot. Zij gebruiken korte video’s om hun producten en diensten te presenteren aan potentiële klanten. Door het gebruik van video kan HubSpot sneller duidelijk maken wat het bedrijf te bieden heeft en kan het de kans op een verkoop vergroten.

 

Klanttevredenheid

  1. De klanttevredenheid te verhogen: Door het gebruik van video kan een bedrijf de klanttevredenheid verhogen door middel van klantenservice video’s, videohandleidingen en videoclubs. Een voorbeeld van een bedrijf dat videohandleidingen gebruikt is IKEA. Zij gebruiken video om hun klanten te helpen bij het in elkaar zetten van hun meubels. Dit vergroot de klanttevredenheid omdat klanten snel en eenvoudig hulp krijgen bij het in elkaar zetten van hun aankopen.

 

SEO

  1. De SEO te verbeteren: Door het gebruik van video kan een bedrijf de SEO (Search Engine Optimization) van hun website verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van transcripties van video’s, gebruik van trefwoorden in de titel en omschrijving van de video en door het embedden van video’s op de website. Er wordt zelfs gehint dat er in de toekomst de inhoud van de video’s zelf geanalyseerd kan worden. Dit zal waarschijnlijk door AI gedaan worden in de toekomst.

 

Online zichtbaarheid

  1. De sociale media aanwezigheid te vergroten: Door het gebruik van video op sociale media kan een bedrijf de aandacht vestigen op hun merk en hun volgers vermaken of informeren. Video’s zijn ook geschikt voor het delen op sociale media, waardoor het bereik van het bedrijf kan vergroten. Een voorbeeld van een bedrijf dat gebruikmaakt van video op sociale media is Tasty, het kookkanaal van Buzzfeed. Zij maken korte, leuke video’s met recepten die makkelijk te volgen zijn en die vaak worden gedeeld op sociale media.

 

Conversie

  1. De conversie te verhogen: Door het gebruik van video’s op de website kan een bedrijf de conversie verhogen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van video landingspagina’s, waarbij de bezoeker direct wordt aangesproken door een video en duidelijk wordt gemaakt wat het bedrijf te bieden heeft. Een voorbeeld van een bedrijf dat video landingspagina’s gebruikt is Wistia. Zij gebruiken video om bezoekers te overtuigen om zich aan te melden voor hun videoplatform.

 

Werving van personeel

  1. Om het personeel te werven: Door het gebruik van video kan een bedrijf laten zien wat het werken bij het bedrijf inhoudt en wat voor soort mensen ze zoeken. Dit kan bijvoorbeeld door middel van aansprekende recruitment video of juist een wat meer inhoudelijke recruitment video. Een voorbeeld van een bedrijf dat gebruikmaakt van video voor werving is Radboudumc. Zij maken gebruik van recruitment videos om de cultuur te laten zien en ook om de aandacht te trekken via social media naar hun vacatures.
Radboudumc wervingsfilm
Radboudumc vacaturevideo
Radboudumc wervingscampagne

 

Betrokkenheid

  1. Video kan helpen om de betrokkenheid te vergroten: Door het gebruik van video kan een bedrijf de betrokkenheid vergroten, bijvoorbeeld door middel van videocontent die is afgestemd op de interesses van de doelgroep. Een voorbeeld van een bedrijf dat gebruikmaakt van video om de betrokkenheid te vergroten is TED. Zij maken gebruik van videopresentaties van sprekers uit verschillende vakgebieden om mensen te informeren en te inspireren.

 

Autoriteit

  1. Video kan helpen om de autoriteit te vergroten: Door het gebruik van video kan een bedrijf laten zien dat ze expert zijn op hun vakgebied en daarmee hun autoriteit vergroten. Dit kan bijvoorbeeld door middel van videocontent die ingaat op actuele onderwerpen of door het geven van advies en tips. Een voorbeeld van een bedrijf dat gebruikmaakt van video om de autoriteit te vergroten is HubSpot. Zij maken gebruik van video om in te gaan op actuele onderwerpen op het gebied van marketing en verkopen en geven advies en tips aan hun doelgroep.

Merkpersoonlijkheid versterken

  1. Video kan helpen om het merkpersoonlijkheid te versterken: Door het gebruik van video kan een bedrijf de merkpersoonlijkheid versterken en een band opbouwen met de doelgroep. Dit kan bijvoorbeeld door middel van video’s met een persoonlijke boodschap van de oprichters of werknemers van het bedrijf, of door het laten zien van het bedrijf achter de schermen. Een voorbeeld van een bedrijf dat gebruikmaakt van video om de merkpersoonlijkheid te versterken is Patagonia. Zij maken gebruik van video om de duurzame en milieubewuste focus van het bedrijf te laten zien en om een band op te bouwen met hun doelgroep. In dit voorbeeld laten zij bijvoorbeeld zien hoe een bepaalde groep zich verzet tegen een oliepijp uitbreiding, dit geeft weer hoe belangrijk Patagonia dit vindt.

 

Samenvattend:


Zoals je kunt zien zijn er tal van redenen waarom een bedrijf video content zou willen inzetten. Of een bedrijf nu wil werken aan de merkbekendheid, het verkoopproces versnellen, de klanttevredenheid verhogen, de SEO verbeteren, de sociale media aanwezigheid vergroten, de conversie verhogen, het werven van personeel , de betrokkenheid vergroten, de autoriteit vergroten of de merkpersoonlijkheid versterken, video kan een effectief middel zijn om dit te bereiken.

Veel mogelijkheden maar waar begin je?

Met een gespecialiseerde team van Movus kan je de juiste resultaat bereiken en zelfs met data driven video kunnen wij op basis van data de juiste video’s maken en optimaliseren zodat deze de doelgroep ook gaan bereiken.

Creëer een onvergetelijke video met onze professionele videoproductie diensten.

Klik hier om nu een offerte aan te vragen.