Videomarketing

Waarom videomarketing? Het nieuwe manier van contentmarketing.

Videomarketing is here to stay.

Een tijd geleden kon je wegkomen met alleen tekstuele content die ondersteund wordt door een afbeelding. Inmiddels grijp je de aandacht van de website bezoeker of social media gebruiker hier niet meer mee. De inzet van video is daarom onvermijdelijk. Volgens een onderzoek van HubSpot prefereren we video boven al het andere content. Marketing met video heeft dus een duikvlucht genomen.

 

Waarom contentmarketing?

De beste manier om traffic naar je website te genereren is door middel van contentmarketing. Contentmarketing is soort van overkoepelend voor videomarketing Een consistente stroom van relevante informatie is dé manier om een band te creëren met je publiek. Een blijvende band zodat de bezoeker terug blijft keren. Let echter wel op dat 80% entertaining of relevante content is voor jouw doelgroep. En 20% van de content ingaat op het product dat je verkoopt. Want niemand zit er op te wachten om continue gespamd te worden over een product of dienst.

Het menselijk brein verwerkt visuele informatie nou eenmaal effectiever. We begrijpen het sneller en beter en daarom blijft het ook beter hangen. Nou moet je tekst echt niet in een keer links moeten laten liggen. Maar het feit is wel dat video meer impact maakt. Een goede combi van zowel video als tekst is in deze tijd nodig om op te vallen en nog relevant te zijn. Video is daarnaast ook zeer effectief voor meer dan alleen informeren of entertainen. We begonnen deze blog er al mee; een video op een landingspagina heeft de kracht om tot wel 80% van de conversie te verhogen. 90% van klanten geeft ook aan dat video helpt bij de beslissing van een aankoop.

Wat is videomarketing?

Videomarketing is het gebruik van video’s om je product of service te promoten, interactie te verhogen op jouw digitale en sociale kanalen, het overbrengen van kennis naar je klanten en gebruikers en jouw publiek te bereiken met een medium.

Videomarketing als een holistische business strategie?

Voorheen werd video gebruikt als een marketing tactiek. En was het een onderdeel van de gehele business strategie. Meer dan 50% van de consument willen video’s van een merk of bedrijf zien, meer dan elk ander type content.

Video zal nu ingezet worden als een holistische business strategie. Dat houdt in dat er video content wordt geproduceerd door alle teams binnen een bedrijf, dus zowel marketing als sales teams. Zodat het gesprekken drijft en actie wordt gestimuleerd en we het kunnen meten.

Holisme is afgeleid van het Griekse woord Holon, wat ‘het geheel’betekent. Wij starten onze trajecten voor het maken van een film altijd met een strategische creatieve sessie. We bekijken de video als onderdeel van het geheel. Op deze wijze kunnen wij er zorg voordragen dat onze productie mensen echt raakt. En zo zorg je ervoor dat de doelgroep zich beweegt in de richting van het gewenste resultaat.

Wil je ook aan de slag met video? Neem vrijblijvend contact op.